Rusija

Ruska vojska sprečila desant ukrajinskih snaga na levu obalu Dnjepra

Ruski vojnici grupe 'Dnjepar' su otvorili vatru na dva čamca Oružanih snaga Ukrajine koja su pokušavala da pristanu na obalu, napisao je guverner Hersonske oblasti
Ruska vojska sprečila desant ukrajinskih snaga na levu obalu DnjepraGetty © Photo by Chris McGrath/Getty Images

Ruska vojska je sprečila desant ukrajinskih trupa pomoću dva čamca na levu obalu Dnjepra u Hersonskoj oblasti koja je pod kontrolom ruskih snaga, objavio je guverner te oblasti Vladimir Saljdo.

"Njihov pokušaj je sprečen, neprijateljskih vojnika u oblasti Kazačji Lageri nema", istakao je i dodao da je leva obala pod pouzdanom zaštitom ruskih trupa.

"Ruski vojnici grupe 'Dnjepar' su otvorili vatru na dva čamca Oružanih snaga Ukrajine koja su pokušavala da se nasuču na obalu. Svi neprijateljski vojnici su upali u vodu, niko od njih nije uspeo da se vrati na desnu obalu reke", napisao je on na Telegramu.

Pored toga, kako je za "RIA Novosti" rekao predstavnik regionalnih službi za vanredne situacije, Oružane snage Ukrajine su tokom noći izvele seriju artiljerijskih udara po infrastrukturnim objektima u gradovima Nova Kahovka, Kahovka, Golaja Pristanj i Aljoški.

Hersonska oblast je postala deo Rusije nakon referenduma održanog u septembru 2022. godine. Međutim, ukrajinska strana ne priznaje legitimnost procedure glasanja i nastavlja da gađa region. Trenutno ruska vojska kontroliše 75 posto teritorije regiona, dok desnu obalu Dnjepra, uključujući Herson, drže Oružane snage Ukrajine.

image