Rusija

Snažna eksplozija u blizini Moskve (VIDEO)

Eksplozija se dogodila u Zagorskoj optičko-mehaničkoj fabrici u Sergijevom Posadu
Snažna eksplozija u blizini Moskve (VIDEO)www.globallookpress.com © Lu Jinbo/ZUMAPRESS.com

Operativne službe saopštile su da je povređena 31 osoba u eksploziji u Sergijevom Posadu, troje je na intenzivnoj nezi, dok je 19 hospitalizovano, rekao je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

On je dodao da su ljudi iz svih zgrada i radionica Zagorskog optičko-mehaničkog kombinata evakuisani radi bezbednosti, a da je evakuisan i najbliži vrtić.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su tri žrtve izvučene iz ruševina, koje su hospitalizovane i da se trenutno nalaze u teškom stanju.

Eksplozija u optičko-mehaničkom postrojenju kod Moskve dogodila se, prema preliminarnim informacijama, zbog kršenja tehnološkog procesa, rekli su za "RIA Novosti" iz hitne pomoći.

Prethodno su se na društvenim mrežama pojavili snimci eksplozije koja se, prema prvim informacijama, dogodila u Zagorskoj optičko-mehaničkoj fabrici u Sergijevom Posadu kod Moskve.

Kako se navodi, od jačine eksplozije uništena su stakla na okolnim domovima.

Još nema informacija o tome šta se dogodilo. Hitne službe su na licu mesta.

Najavljena je potpuna evakuacija u fabrici. Na lice mesta stigli su službenici obezbeđenja, načelnik okruga, kao i guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Kako je navedeno, kompanija je vodeći programer i proizvođač optičkih i elektronskih uređaja za agencije za sprovođenje zakona, industriju i zdravstvo.

image