Rusija

Pušilin: Kijev sve žešće gađa civilna naselja DNR kasetnom municijom

Na udaru oružja koje je zabranjeno u velikom broju zemalja našli su se prethodnih dana delovi grada Donjecka, a smrt i ranjavanje civila postalo je normalna situacija, rekao je vršilac dužnosti šefa DNR
Pušilin: Kijev sve žešće gađa civilna naselja DNR kasetnom municijom© Tanjug/ AP Photo/Evgeniy Maloletka, File

Ukrajinska vojska je počela sve aktivnije da gađa teritoriju Donjecke Narodne Republike kasetnom municijom, rekao je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin je u emisiji "Solovjov lajv".

"Neprijatelj sve češće upotrebljava kasetnu municiju, a to, pre svega, ugrožava civilno stanovništvo. Proteklih dana, pored Donjecka, granatirali su i Gorlovku, mesta Jasinovata i Makijevka kao i Šahtjorsk, grad koji je daleko od linije fronta", rekao je on.

Na udaru oružja koje je zabranjeno u velikom broju zemalja našli su se prethodnih dana delovi grada Donjecka, a smrt i ranjavanje civila postalo je normalna situacija, dodao je.

Ukrajinci nemaju uspeha u borbama na frontu pa se "opravdavaju" gađanjem mirnih ljudi, kazao je Pušilin i naglasio da gađanje civilnih naselja kasetnom municijom nema nikakvu vojnu svrhu.

image