Rusija

Sprečen teroristički napad na Krim, oboreno 20 dronova

Ovo nije jedini napad koje su ukrajinske snage u protekloj noći izvele na teritoriji Ruske Federacije, jedan dron je napao Kalušku oblast na periferiji Moskve
Sprečen teroristički napad na Krim, oboreno 20 dronovawww.globallookpress.com © Баранов Владимир/Globallook Press

Ruske snage su sinoć sprečile kijesvski režim da izvede još jedan teroristički napad na Krim sa 20 dronova, saopštilo je rusko Ministartsvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, 14 dronova je uništeno sistemima protivvazdušne odbrane, a šest njih je oboreno sredstvima za elektronsko ratovanje.

U napadu na objekte na teritoriji Krima nema stradalih niti materijalne štete, dodaje Ministarstvo.

To nije jedini napad koje su ukrajinske snage u protekloj noći izvele na teritoriji Ruske Federacije.

Kod Kaluške oblasti na periferiji Moskve, oboren je jedan dron, javio je guverner regiona na Telegramu. Posledica po ljude i infrastrukturu nema, PVO sistemi su uspešno obali posao, dodao je.

Ovakvi incidenti su postali česta pojava. Preksinoć je oboren dron u Ferzikovskoj oblasti, a trećeg avgusta je uništeno sedam dronova koji su leteli ka Kaluškoj oblasti. Kako je tada saopštilo rusko ministarstvo odbrane, to je bio pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

image