Rusija

Putin: Gradimo nove puteve, nastavljamo da razvijamo infrastrukturu

Ruski lider danas je prisustvovao ceremoniji otvaranja dela puta M-12 "Vastok", koji spaja Moskvu sa Arzamasom, gradom koji se nalazi u blizini Nižnjeg Novgoroda
Putin: Gradimo nove puteve, nastavljamo da razvijamo infrastrukturuwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Rusija će u potpunosti realizovati svoje planove koji se tiču dalje izgradnje puteva i sveopšteg razvoja infrastrukture u zemlji, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Uveren sam da će planovi biti realizovani u punom obimu. Između ostalog, to se tiče i daljeg razvoja magistrale 'Vastok', o kojoj sam već govorio. Nju treba produžiti do Kazanja, a zatim i do Jekaterinburga i Tjumenja, a u nekoj daljoj perspektivi i do drugih regiona Rusije, drugih regiona Sibira i Dalekog istoka", poručio je Putin na ceremoniji otvaranja dela puta M-12 "Vastok", koji se proteže od Moskve do grada Arzamasa. 

Kako je objasnio ruski lider, od kvalitetnih i savremenih puteva zavisi jačanje nacionalne ekonomije, industrije, ali i kvalitet života građana i rast turizma. 

Dužina magistrale "Vastok", koja je danas puštena u promet, veća je od 300 kilometara. Magistrala je još uvek u procesu izgradnje, a prema onome što je ranije bilo rečeno, put bi u celini trebalo da bude završen do kraja godine. Ukupna dužina M-12 iznosiće oko 811 kilometara. Na taj način, Moskva će se sa Kazanjom povezati na nov način, i biće potrebno svega šest i po sati da bi se od njega stiglo do ruske prestonice.   

Magistrala "Vastok" takođe će dva puta smanjiti vreme koje će biti potrebno da bi se od Moskve došlo do Arzamasa.

S druge strane, trenutna izgradnja novih puteva unutar Moskve povezaće prestonicu sa magistralnim putem M-12 sa jedne strane Moskve, a sa druge sa magistralnim putem M-11, koji vodi do Sankt Peterburga. Dva magistralna puta na taj način postaće povezana, što će znatno olakšati kretanje po Rusije.

Sve ovo deo je velikih infrastrukturnih projekata, koji se danas razvijaju u Ruskoj Federaciji.

image