Rusija

Putin čestitao Moskovljanima Dan grada: Rusija ide napred i sprovodi sve svoje planove (VIDEO)

Moskva je od svog osnivanja uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu, dok je sama istorija odredila njenu posebnu ulogu glavnog grada Rusije, poručio je ruski predsednik
Putin čestitao Moskovljanima Dan grada: Rusija ide napred i sprovodi sve svoje planove (VIDEO)© TANJUG/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas Moskovljanima Dan grada, navodeći da je Moskva od svog osnivanja uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu, kao i da Rusija, uprkos mnogim izazovima, ide napred i sprovodi sve svoje planove.

"Jedinstven po svojoj lepoti i drevnoj veličanstvenosti, naš glavni grad uvek gleda u budućnost i s pravom personifikuje sve što je svetlo, talentovano i napredno. Impresionira brzim, dinamičnim razvojem, neprestanim ritmom ogromne, ambiciozne metropole, inspiriše svojom kreativnošću, energijom i, naravno, zaista neograničenim mogućnostima", kazao je Putin.

Ruski lider je dodao da Rusija ne odstupa ni korak od realizacije svojih velikih razvojnih programa.

"Naš glavni grad na adekvatan način odgovara na aktuelne složene izazove. Istovremeno, ne odstupa ni korak od implementacije svojih velikih razvojnih programa. Kao i cela naša država. Imamo mnogo izazova koje prevazilazimo. Ali idemo napred, razvijamo se, sprovodimo sve naše planove, ništa nije smanjeno", istakao je Putin.

Kako je naglasio ruski predsednik, Moskva je od svog osnivanja uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu, dok je sama istorija odredila njenu posebnu ulogu glavnog grada Rusije. 

"Ovde kuca srce naše ogromne, voljene zemlje, koja danas čvrsto brani i potvrđuje svoj suverenitet. Moskovljani su, kao i stanovnici svih konstitutivnih entiteta Federacije, na borbenoj straži u zoni Specijalne vojne operacije, boreći se hrabro i herojski", dodao je.

Putin je dodao da je glavni grad preuzeo pokroviteljstvo nad Donjeckom i Luganskom i da sprovodi ogroman, sveobuhvatan posao na obnavljanju infrastrukture.

"Srećan vam svima Dan Moskve!", poručio je ruski predsednik.

image