Rusija

Lavrov: SAD upravljaju ratom u Ukrajini snabdevajući je oružjem i obaveštajnim podacima (VIDEO)

Eventualne isporuke raketa velikog dometa Kijevu neće promeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini, poručio je šef ruske diplomatije
Lavrov: SAD upravljaju ratom u Ukrajini snabdevajući je oružjem i obaveštajnim podacima (VIDEO)www.globallookpress.com © IMAGO/dts Nachrichtenagentur

Šta god da kažu SAD, one upravljaju ratom u Ukrajini, snabdevaju ju je oružjem, municijom, obaveštajnim podacima –jednostavno oni vode rat protiv Rusije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ukrajinu su godinama spremali da se bori rukama i telima da nanese strateški poraz Rusiji. Šta god SAD govorile, one upravljaju ovim ratom, snabdevaju kijevski režim oružjem, municijom, obaveštajnim podacima – oni vode rat protiv nas", kazao je Lavrov u intervjuu za program "Moskva. Kremlj. Putin", komentarišući odluku Vašingtona da Kijevu isporuči rakete još većeg dometa. 

Lavrov je dodao da eventualne isporuke raketa velikog dometa Kijevu neće promeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini.

"Ne mogu da komentarišem njihove izjave, jer se one menjaju iz dana u dan. Možda pripremaju javno mnjenje, ali to da neće promeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini je činjenica", naglasio je šef ruske diplomatije.

Ranije je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, rekao da  je američka ekonomija iscrpljena zbog želje "SAD da zakrvari Rusiju ukrajinskim sukobom".

Naiem, kako su mediji ranije preneli, SAD razmatraju isporuke raketa ATAKMS, dometa do 300 kilometara ili raketa sa kasetnom municijom, ili oboje.

Prema rečima neimenovanih zvaničnika, konačna odluka o isporuci još nije doneta.

image