Rusija

Sprečeni teroristički napadi u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti

Ukrajinski dron je još jednom pokušao da izvede napad, ali su ruski sistemi PVO odreagovali na vreme i uništili letelicu
Sprečeni teroristički napadi u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ruske snage sprečile su danas oko 18 časova po lokalnom vremenu još jedan teroristički napad kijevskog režima na teritoriji Belgorodske obalsti.

Kijev je još jednom pokušao da izvede napad dronom na teritoriju Ruske Federacije, međutim, ruski PVO sistemi su odreagovali na vreme i uništili letelicu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Nešto kasnije oko 18:45 po moskovskom vremenu sprečen je još jedan teroristički napad kijevskog režima u Brjanskoj oblasti.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

image