Rusija

Margarita Simonjan: Oboreni dron pao ispred moje porodične kuće

Ruski sistemi PVO oborili su u Krasnodarskom kraju ukrajinski dron, čiji je deo pao ispred porodične kuće Margarite Simonjan
Margarita Simonjan: Oboreni dron pao ispred moje porodične kućeGetty © Paula Bronstein

Glavna urednica RT-a i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan potvrdila je da je oboreni dron u Krasnodarskoj oblasti pao tačno ispred njene porodične kuće u Adleru, gde je odrasla, a gde i dalje žive njeni rođaci koji imaju malu decu.

"Ciljevi su sve dalji, ulog sve veći, nuklearni ultimatum postaje sve nesporniji", poručila je Simonjan na Telegramu.

Ruski sistemi PVO oborili su danas oko 7 sati ujutru ukrajinski dron na teritoriji Krasnodarske oblasti i tako sprečili teroristički napad.

Ovo nije prvi pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da danas napadnu ruske regione. Ujutro je kod Smoljenske oblasti presretnuto i oboreno pet ukrajinskih dronova. Pored toga, uništen je još jedan dron iznad Belgorodske oblasti.

Takođe, iznad Krima su danas oborene dve ukrajinske operativno-taktičke rakete "grom 2".

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to rezultat neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

image