Rusija

Rusija priprema sud za zločince iz Kijeva: Radićemo zajedno sa stranim partnerima

Suđenje ukrajinskom vrhu počeće po završetku konflikta, poručuju iz Moskve
Rusija priprema sud za zločince iz Kijeva: Radićemo zajedno sa stranim partnerimawww.globallookpress.com © IMAGO/Presidential Office of Ukr

Rusko rukovodstvo zajedno sa stranim partnerima razmatra formiranje suda u kojem će se suditi kijevskom režimu, kaže ambasador za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik. 

"Aktivno radimo sa našim partnerima u parlamentima. Zajedno predviđamo kako će se oformiti sud koji će suditi zločincima ukrajinskog režima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa ruske strane ovim pitanjem bave se Državna duma i Savet Federacije, a sa suđenjem će se početi po završetku ukrajinskog konflikta

Zbog svih zločina koje su ukrajinske snage počinile poslednjih godina, Rusija je uspostavila novu funkciju specijalnog ambasadora za pitanja zločina kijevskog režima. Prva osoba na toj poziciji je upravo Mirošnjik. 

On je ranije saopštio da Moskva priprema arhivu zločina kijevskog režima nad decom, a istražni komitet zemlje saopštio je da je podneo optužnice protiv vojnog vrha Ukrajine zbog terorizma. 

image