Rusija

Medvedev: Još nismo iskoristili pun vojni arsenal, sve u svoje vreme

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije naglasio je da je Rusija pokazala da može sama da pobedi neprijatelja kao što je NATO
Medvedev: Još nismo iskoristili pun vojni arsenal, sve u svoje vremewww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Rusija je pokazala da je u stanju da se sama bori protiv jakog neprijatelja i protivničkih saveza, poručio je danas Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije. On je dodao da Moskva namerno do sada nije iskoristila pun kapacitet svojih vojnih snaga, ali je i upozorio da i za to može doći vreme u budućnosti.

"Podsetimo da se Rusija sama bori protiv NATO-a i zapadnog sveta. Dakle, bilo kakve paralele sa prošlošću bi bile netačne ili uslovne. Samo jedna stvar je tačna: i bez tuđe pomoći možemo uništiti moćnog neprijatelja ili neprijateljske saveze",napisao je Medvedev na Telegramu.

Bivši ruski predsednik upozorio je i da Moskva "iz razloga koji su očigledni za sve razumne ljude, još nije iskoristila puni kapacitet sredstava za uništenje". Kremlj nije gađao sve moguće neprijateljske ciljeve koji se nalaze u naseljima, rekao je on i nagovestio da to sve nije samo zbog "urođene dobrote Rusa", već iz razloga što Rusija čeka pravi trenutak da u potpunosti pokaže svoju snagu.

"Sve u svoje vreme", poručio je Medvedev. 

Kako je dodao, Moskva, a ne Vašington ili London sa Kijevom, sada stvara novi svetski poredak, koji će biti izgrađen na ravnopravnosti.

"Rusija je već sada povratila iskonski ruske teritorije i nastaviće i dalje to da radi i da štiti svoje građane", dodao je.

U svemu tome Kremlj, za razliku od kijevskog režima, brine o životima svojih građana i vojnika, i to je ono u čemu se ove dve strane jako razlikuju, napisao je bivši ruski predsednik sa ciljem da podseti javnost na sva dostignuća Moskve ove godine, bez obzira na sve teškoće koje su zadesile ruski narod.

image