Rusija

VTB banka omogućila slanje novca iz Rusije u sedam zemalja: Na spisku i Srbija

U prvoj fazi klijenti ove ruske banke će, osim u Srbiju, moći da prebace novac u Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Moldaviju, Mongoliju, i Abhaziju
VTB banka omogućila slanje novca iz Rusije u sedam zemalja: Na spisku i Srbijawww.globallookpress.com © Anton Gyngazov

Ruska VTB banka je omogućila transfer novca u sedam zemalja uz isporuku gotovine i to bez otvaranja računa u ovoj banci, rekli su za TASS u pres službi VTB. Oni su naveli da će klijenti moći da šalju novac u sedam zemalja, među kojima je i Srbija, a transfer će biti realizovan odmah u valuti zemlje primaoca.

"VTB pokreće novu uslugu prekograničnih transfera sa podizanjem gotovine. Sredstva će korisnici moći da podignu u nekoj od filijala, a neće morati da otvaraju račun u banci. Do kraja godine banka planira da poveća broj na 20 partnerskih zemalja", naveli su u pres službi banke.

U prvoj fazi klijenti ove ruske banke će, osim u Srbiju, moći da prebace novac u Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Moldaviju, Mongoliju, i Abhaziju.

"Klijenti će transfer moći da realizuju preko aplikacije banke na uređajima sa 'android' sistemom ili preko veb verzije VTB onlajn. Biće dovoljno da navedu zemlju i puno ime primaoca. Nakon slanja transfera biće im dodeljen poseban broj, koji će morati da saopšte primaocu. Davanjem ovog broja i pokazivanjem pasoša korisnici će moći da preuzmu novac na bilo kom servisnom mestu u zemlji primaoca", objasnili su u pres službi VTB.

Iz banke su pojasnili da je maksimalni iznos jedne transakcije 350.000 rubalja (oko 3.500 evra), ali da je količina novca koja se mesečno može prebaciti ograničena na 500.000 rubalja (oko 5.000 evra). Provizija je 1,5 odsto od iznosa transfera, a minimalan iznos ove naknade će biti 100 rubalja. Navedeno je i da se transferi šalju u rubljama i da se isplaćuju u stranoj valuti. Centralna banka Ruske Federacije je ranije najavila pokretanje ove usluge.

image