Rusija

Moskva upozorava: Amerika i Ukrajina uvežbavale biološku provokaciju protiv Rusije

Svrha takvih akcija imala je za cilj da se Rusija optuži za biološku sabotažu, kaže Igor Kirilov
Moskva upozorava: Amerika i Ukrajina uvežbavale biološku provokaciju protiv Rusijewww.globallookpress.com © Sgt. Andrew Greenwood/Keystone Press Agency

U avgustu i septembru ove godine, uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, u Lavovu su uvežbavane metode izvođenja provokacija uz pomoć virusa ptičjeg gripa.

Svrha takvih akcija imala je za cilj da se Rusija optuži za biološku sabotažu, izjavio je Igor Kirilov, načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije.

U vežbi su učestvovali predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine i nacionalne policije, kao i zaposleni u zapadnim neprofitnim organizacijama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenose "RIA Novosti".

Dok Kijev još razmišlja o provokacijama biološkim oružjem, ukrajinska strana, prema ruskim vojnim podacima, već pribegava upotrebi hemijskog oružja na bojnom polju.

Borac sa pozivnim znakom "Hades" odreda "Ohotnik" iz sastava specijalnih snaga "Ahmat" tvrdi da Kremenski sektor Oružanih snaga Ukrajine koristi gasove fosgena i hlorpikrina, kao i fosfornu municiju.

image