Rusija

Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su na nuli, pa i ispod nule, ali...

Lideri Amerike i Rusije mogu da se sastanu samo ako SAD promeni poziciju i povede konstruktivniju politiku, poručio Dmitrij Peskov
Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su na nuli, pa i ispod nule, ali...www.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Odnosi Vašingtona i Moskve su na nuli, ma i niže nule, ali s obzirom na to da i SAD i Rusija nose odgovornost za svetsku i stratešku stabilnost, vremenom moraju da obnove dijalog, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Promena tona u kome razgovaraju kada se radi o mešanju u unutrašnju politiku je primetna, kaže Peskov. "Tome ranije nismo pridavali dovoljno pažnje, a sada na to reagujemo odmah i nipošto ne prihvatamo", ističe on dodajući da se to primećuje u raspoloženju predsednika Rusije i naredbama koje daje.

Susret predsednika SAD i Rusije moguć je u slučaju obostrane želje i spremnosti, i ako se steknu neophodni uslovi, rekao je Peskov za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin".

"Putin je više puta govorio da je spreman za kontakte, ali da se urušavanje osnova bilateralnih odnosa Rusije i Amerike odigralo na inicijativu američke strane", objašnjava portparol Kremlja.

Uslovi za susret lidera Amerike i Rusije će se pojaviti kada lider SAD promeni poziciju i povede konstruktivniju politiku, zaključuje Peskov.

image