Rusija

Kremlj: Sponzori Zelenskog su zabrinuti, mora da pojača retoriku

Čim donori shvate da Zelenskom i ne preostaje ništa drugo nego da pojača intenzitet svog govorništva kako bi ih ubedio u uspeh, tim pre će pojaviti preduslovi za pregovore, kaže portaparol Kremlja Dmitrij Peskov
Kremlj: Sponzori Zelenskog su zabrinuti, mora da pojača retoriku© Envato.elements.com

U uslovima kada je nemoguće postići svoje ciljeve diplomatsko-političkim putem sprovodimo Specijalnu vojnu operaciju, rekao je danas za ruske medije portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

"Za Rusiju je glavno da postigne svoje ciljeve", istakao je on, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je ukrajinski predsednik izjavio da kompromisa neće biti i da se nada da će se situacija na frontu do kraja godine izmeniti. 

Prema rečima Peskova, sponzori Zelenskog su mnogo toga obećali, zbog čega sada i nema drugu opciju osim da pojačava retoriku.

"Zelenski i kijevski režim, zapravo, svojim donorima očajnički obećavaju vojne uspehe na bojnom polju. Njihova prethodna obećanja nisu se ostvarila. Donori se brinu i počinju da trepere, shodno tome Zelenskom i ne preostaje ništa drugo nego da pojača intenzitet svog govorništva kako bi ih ubedio u uspeh. I čim pre to shvate, brže će se pojaviti preduslovi za pregovore", ističe portparol. 

O sankcijama EU 

I laik može da vidi da u Evropskoj uniji postoje nesuglasice povodom sankcija Rusiji, jer mnogi počinju da shvataju da su one udarile po njima samima, rekao je Peskov. 

Sankcione mere, kako se ispostavilo, za nas i nisu bile toliko bolne. "Štaviše, one su nas naterale da razvijamo sopstveni potencijal. I oni to sve više počinju da razumeju i to se na ovaj ili onaj način odražava u dokumentima, izjavama i sličnim stvarima", pojasnio je on.

image