Rusija

Putin posetio Južni vojni okrug: Šojgu i Gerasimov podneli izveštaj o toku SVO (VIDEO)

Predsednik Rusije saslušao je izveštaje o toku Specijalne vojne operacije u Ukrajini i raspitao se kako im služe novi modeli vojne tehnike
Putin posetio Južni vojni okrug: Šojgu i Gerasimov podneli izveštaj o toku SVO (VIDEO)© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je štab Južnog vojnog okruga, javlja portparol Kremlja Dmitrij Peskov. U povratku iz Kazahstana gde je bio u radnoj poseti, uputio se u Rostov na Donu gde se štab nalazi.

Dočekali su ga ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov, kao i drugi oficiri i generali iz vojnog vrha. Od njih je čuo izveštaje o toku Specijalne vojne operacije u Ukrajini (SVO) i raspitao se kako im služe novi modeli vojne tehnike.

Predsednik Rusije redovno posećuje štab trupa koja učestvuju u SVO, tamo održava sastanke i sastaje se sa komandom, premda su, kako je ranije sam rekao, pitanja vezana za front prioritetna, time njegov dan počinje i završava se. Njegova prethodna poseta Rostovu na Donu bila je sredinom oktobra.

image