Rusija

Luksuzni ruski "aurusi" će se sklapati u Emiratima (FOTO)

Zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike bi trebalo da postanu glavna izvozna destinacija za ovaj automobil
Luksuzni ruski "aurusi" će se sklapati u Emiratima (FOTO)© Robert Hradil/Getty Images

Luksuzni ruski automobili "aurus" ubuduće će se sklapati i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio je potpredsednik vlade Denis Manturov.

Proizvodnja je počela limuzinom "aurus senat", koja je popularizovana kao zvanična limuzina ruskog predsednika Vladimira Putina, a planovi su da se kasnije proizvodni program proširi i na SUV "aurus komendant", iako nije preciziran vremenski okvir.

Pored toga, planira se i otvaranje prodajnog centra za prodaju i prilagođavanje automobila "aurus" za kupce u UAE, rekao je Manturov.

Prema ministrovim rečima, Emirati će postati čvorište za snabdevanje ruskim luksuznim vozilima na Bliskom istoku.

"Razmišljamo o proširenju. Prvo ćemo se učvrstiti ovde u UAE, a onda ćemo krenuti napred", rekao je on odgovarajući na pitanje o mogućem otvaranju izložbenog prostora "Aurus" u Saudijskoj Arabiji.

Manturov je ranije rekao da se veruje da će zemlje regiona Bliskog istoka i Severne Afrike u doglednoj budućnosti biti glavna izvozna destinacija za automobile marke "aurus".

Reč je, inače, o liniji luksuznih vozila nastaloj 2013. godine po nalogu ruskog Ministarstva industrije i trgovine sa ciljem da zameni vozni park uglavnom stranih automobila, koje su koristili najviši ruski zvaničnici.

Brend je debitovao tokom Putinove inauguracije u maju 2017. godine, ali je kasnije odlučeno da automobili budu dostupni široj javnosti i na stranom i na domaćem tržištu.

Kako se navodi na sajtu zastupništva "Panavto", početna cena limuzine "aurus senat" je 443.700 dolara, a "aurus komendant" 447.000 dolara.

image