Rusija

Mask pozvan na konferenciju o veštačkoj inteligenciji u Moskvi

Na događaj su pozvani i bivši generalni direktor kompanije "Open AI" Sem Altman, koji je juče smenjen sa čela kompanije, i suosnivač kompanije Greg Brukman
Mask pozvan na konferenciju o veštačkoj inteligenciji u Moskvi© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Organizacioni komitet međunarodne konferencije na temu veštačke inteligencije pod nazivom "AI Džurnej" pozvao je američkog milijardera Ilona Maska da prisustvuje sledećoj konferenciji, koja će biti održana u Moskvi od 22.do 24. novembra. 

Kako prenose "RIA Novosti", na događaj su pozvani i bivši generalni direktor kompanije "Open AI" Sem Altman i suosnivač kompanije Greg Brukman.

Ukoliko pristanu i dođu, očekuje da će sa okupljenima podeliti svoje stavove o budućnosti veštačke inteligencije, možda, razotkriti neke detalje o novoj neuronskoj mreži Grok, inače, startapu Maska, i govoriti o ČetGPT, koji je postao senzacija u svetu.

Konferencija će biti posvećena novim dostignućima u oblasti veštačke inteligencije, njenoj ulozi u novim naučnim otkrićima, poslovnom razvoju i razvoju društva i popularizaciji među mladima.

Očekuje se izlaganje uglednih međunarodnih govornika iz Indije, Kine, Brazila, Malezije, Indonezije, Južne Afrike i drugih zemalja.

Takođe, kako javljaju danas ruski mediji, na konferenciji će biti i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

Portal "Eu reporter" početkom nedelje je, inače, objavio informaciju da bi Mask mogao da učestvuje na konferenciji. Organizacioni komitet konferencije tada je demantovao informaciju, objasnivši da Mask nije pozvan, ali da, ukoliko on to bude želeo, organizatorima će biti drago da dođe. 

image