Rusija

Simonjan: Ukrajina pretvorena u zemlju invalida i emigranata

Sve je moglo da se zaustavi jednim potpisom i time da se spasi Ukrajina od svega što joj se sada dešava, rekla je glavna urednica RT-a komentarišući ukrajinske izjave o odbijanju sporazuma na pregovorima u Istanbulu
Simonjan: Ukrajina pretvorena u zemlju invalida i emigranata© © Aleksander Polyakov

Glavna urednica RT-a i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan rekla je gostujući u emisiji Vladimira Solovjova na televiziji Rusija 1 da su rusko-ukrajinski pregovori mogli da spasu stotine hiljada života, a njihov neuspeh pretvorio je Ukrajinu u zemlju "invalida i emigranata".

Ranije je šef odborničke grupe stranke Sluga naroda Vladimira Zelenskog u Vrhovnoj radi Dejvid Arahamija rekao da je u proleće 2022. tadašnji britanski premijer Boris Džonson odvratio Kijev od okončanja sukoba u Ukrajini, pozivajući ga da ne da potpiše bilo šta sa Ruskom Federacijom.

"David Arahamija nije mogao da se suzdrži i rekao je istinu. Ispostavlja se da je Putin govorio istinu, da su stotine hiljada žrtava mogle da se izbegnu i bilo je moguće da se Ukrajina ne pretvori u zemlju invalida i emigranata kakva je sada postala", rekla je Simonjan.

Ona je dodala da je Ukrajina zemlja sa slomljenom kičmom, kao i slomljenim ekonomskim, političkim i društvenim životom, i što je najvažnije, slomljen je i moralni duh nacije,

"Nije džabe ova 'reka' dobrovoljaca, takozvanih patriota, a zapravo samo nacionalista, fašista, vrlo brzo presušila, iako nije bilo suše. I sada se bore kamiondžije, taksisti, oni koje su zgrabili na ulici, utovarili u kamione i poslali na front" rekla je Simonjan, pojašnjavajući da je prosek godina mobilisanih čak 50.

Kako je dodala, oni ne žele da se bore i dobro znaju i oduvek su znali da Rusi nisu životinje, "da su nisu došli da bi tamo počinili genocid već da bi zaštitili druge Ruse koji su odlučili da ostanu Rusi".

Ona je istakla da je sve moglo da se zaustavi jednim potpisom i time da se spasi Ukrajina od svega što joj se sada dešava.

image