Rusija

Putin: Rešenje krvavog sukoba na Bliskom istoku je u palestinskoj državi

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom, predsednik Rusije istakao je da je ruski stav o pitanju prava palestinskog naroda nepromenjen
Putin: Rešenje krvavog sukoba na Bliskom istoku je u palestinskoj državi© Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Krvavi sukob na Bliskom istoku dovodi do neizrecive patnje civila Palestine, istakao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u poruci palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom.

Putin je ponovio da je ključni uslov za prekid izraelsko-palestinskog sukoba formiranje suverene Palestine u granicama iz 1967. godine i naglasio da je "sada posebno važno potvrditi dosledan stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava" Palestinaca.

Poruku je na posebnom događaju pročitao specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja Bliskog istoka i afričkih zemalja Mihail Bogdanov, koji je, takođe, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, prenosi TASS.

Bogdanov je uz to izjavio da se u budućnosti očekuje poseta Abasa Moskvi, koja je, podsetimo, nedavno otkazana, rekavši da poziv niko nije povukao, prenose "RIA Novosti".

image