Rusija

Ukrajina priprema provokaciju protiv Poljske?

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo upozorio je da bi se Kijev mogao okrenuti protiv Poljske i izazvati incident ukoliko bude bilo jasno da je stanje na frontu toliko loše da će doći do kolapsa
Ukrajina priprema provokaciju protiv Poljske?www.globallookpress.com © Presidential Office Of Ukraine

Kijevske vlasti pripremaju vojnu provokaciju u Poljskoj, ukoliko dođe do znatnog smanjenja zapadne vojne pomoći Kijevu, upozorava guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo. 

"Prema podacima dobijenim od naših izvora u Ukrajini, govorimo o provokaciji koja uključuje napad zapadnim ili (ukrajinskim) projektilima na koje žele da stave ruske oznake kako bi dodatno okrivili Rusiju".

"Biće spremni da to učine kada budu osetili da je Zapad toliko smanjio podršku da bi front mogao da se uruši. To bi moglo da se dogodi u bliskoj budućnosti", izjavio je on.

Ipak, Saldo dodaje da bi u slučaju incidenta SAD odmah znale šta se, zapravo, desilo, a vrlo verovatno i drugi centri moći na Zapadu, budući da je u Poljskoj nedavno otkriveno da je smrt dva civila izazvala ukrajinska, a ne ruska raketa, kako je to tvrdio Kijev.

"Ali, nema sumnje da je Kijev spreman na slično bezumlje", jer su aktuelne vlasti Ukrajine "potpuno izgubile politički razum", zaključio je on.

image