Rusija

Putin: Prevazići ćemo posledice nacionalističke politike Kijeva

Ruski lider danas je u Pjatigorsku na jugu zemlje gde će učestvovati na sastanku "Pokreta prvih"
Putin: Prevazići ćemo posledice nacionalističke politike Kijeva© Tanjug/Stanislav Krasilnikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U novim regionima Ruske Federacije neophodno je prevazići posledice agresivne nacionalističke politike Kijeva, koja je izobličila svest dece i odraslih, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici nadzornog odbora pokreta dece i omladine "Pokret prvih".

Vlasti Kijeva su udžbenicima i školskim programima promovisali rusofobiju i laži i tako posejale razdor među ljudima, naveo je Putin i istakao važnost obrazovanja i školstva.

"Zajedno treba da prevaziđemo destruktivno nasleđe agresivne nacionalističke politike Kijeva", poziva predsednik.

"Važno je da deca osete da su deo velike zemlje sa bogatom istorijom, velikom kulturom, neprevaziđenim vrednostima koje su pokolenjima sliže kao oslonac i podrška", dodaje on.

Potrebno je da uzimamo najbolje iz prošlosti i iskoristimo to za napredak u budućnosti, poručuje Putin .

Dobra stara tradicija i danas pomaže i koristi mladim ljudima 21. veka, ističe Putin.

Sledeća godina je proglašena godinom porodice što dokazuje da su porodične vrednosti od velike važnosti za napredak Rusije, dodaje predsednik.

Predsednik Rusije doputovao je danas u Pjatigorsk na jugu Rusije na sednicu "Pokreta prvih", omladinskog pokreta osnovanog u decembru prošle godine. 

image