Rusija

Više od dva miliona pitanja za ruskog predsednika: Direktna linija sa Putinom uživo na RT Balkan

Predsednik Rusije održaće danas tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare
Više od dva miliona pitanja za ruskog predsednika: Direktna linija sa Putinom uživo na RT Balkanwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće danas "Direktnu liniju" sa građanima i veliku konferenciju za novinare sa početkom u 10 časova, a prenos uživo, uz simultani prevod na srpski jezik, možete pratiti na RT Balkan.

Prethodnih dana za Putina je stiglo više od dva miliona pitanja u kol-centar, specijalno otvoren za ovaj događaj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov veče uoči konferencije rekao je da je ruski predsednik i juče i danas održao sastanak sa rukovodstvom administracije s ciljem da se što bolje pripremi.

"Predsednik je juče ostao do kasno, a danas je održao dosta detaljne sastanke sa rukovodstvom administracije u pogledu priprema za konferenciju za novinare i direktnu liniju. Interesovale su ga žalbe koje su stigle i stižu od građana. Dosta je i onih,koji jednostavno zovu samo da bi izrazili podršku Putinu bez nekog konkretnog pitanja", kazao je Peskov.

Građane Rusije najviše interesuju odgovori na pitanja koja se tiču Specijalne vojne operacije, situacije na međunarodnom planu, ali i medicine, obrazovanja, komunalna i pitanja koja se tiču sporta.

Peskov je naveo da velika konferencija za štampu i Direktna linija sa Putinom nemaju unapred određen i jasan tajming.

U kombinovanom formatu, velika konferencija za novinare i "Direktna linija" održani su 2020. godine, kada je pandemija sprečila da se organizuju odvojeno. Tada je događaj trajao skoro 4 sata i 30 minuta, a Putin je tada odgovorio na više od 50 pitanja novinara i građana.

Ove godine u sali će biti prisutni predstavnici federalnih i regionalnih ruskih medija, kao i strani novinari akreditovani u Ruskoj Federaciji. 

Moderator diskusije biće portparol Kremlja Dmitrij Peskov, voditeljka "Prvog kanala" Ekaterina Berezovskaja i novinar kanala "Rusija 1" Pavel Zarubin. Smenjivaće se pitanja građana i novinara.

Stotinjak novinara čeka u redu da uđu u salu, prenosi telegram kanal "Zvezda njuz".

image