Rusija

"Jedinstvena Rusija" podržala kandidaturu Putina koji obećava: Bićemo suvereni, ili nas neće biti

Na sednici partije jednoglasno podržana kandidatura Vladimira Putina na predsedničkim izborima koji će se u Rusiji održati 17. marta 2024. godine
"Jedinstvena Rusija" podržala kandidaturu Putina koji obećava: Bićemo suvereni, ili nas neće biti© kremlin.ru/Фото: Вячеслав Прокофьев, ТАСС

Rusija ne može kao neke druge države da proda svoj suverenitet u zamenu za kobasicu i tako postane nečiji satelit, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici partije "Jedinstvena Rusija".

"To moramo da pamtimo, ne smemo da zaboravimo i tome moramo da učimo našu decu", kaže Putin i ističe da će Rusija biti suverena država, ili je uopšte neće biti.

Kongres Jedinstvene Rusije je na sednici jednoglasno podržao kandidaturu Vladimira Putina na predsedničkim izborima koji će se u Rusiji.

"Stavljam na glasanje predlog da se podrži kandidatura Vladimira Vladimiroviča Putina za za funkciju predsednika Ruske Federacije na izborima zakazanim za 17. mart 2024. Glasanje o ovom pitanju je otvoreno", rekao je predsednik stranke Dmitrij Medvedev.

Pitanje je usvojeno jednoglasno.

Medvedev je tokom kongresa rekao i da pobeda predsednika Rusije Vladimira Putina na predstojećim izborima mora biti legitimna i neosporna.

"Jedinstvena Rusija" će u martu učiniti sve da Vladimir Putin pobedi na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji.

"Nemamo ni najmanje sumnje ko treba da vodi Rusku Federaciju, povećanje poverenja u vlasti i predsednika Ruske Federacije postao je trend", kazao je Medvedev na plenarnoj sednici 21. kongresa stranke "Jedinstvene Rusija".

Rusija sa svojim narodom brani suverenitet, slobodu, bezbednost zemlje, istoriju, kulturu, tradiciju i sve što joj je vredno, naglasio je Putin.

"Na svakom od nas leži velika odgovornost, istorijski zadaci su pred nama. Potrebno je da ujedinimo sve patriotske snage da prevaziđemo iskušenja koja su pred nama", kaže Putin.

Spremni smo da radimo i napredujemo, dodaje ruski lider i navodi na je potrebno ojačati ekonomiju, socijalnu sferu, naučni i tehnološki potencijal.

"Redovno komuniciram sa našima na frontu. Kažu mi da su u istim rovovima zajedno ljudi raznih nacionalnosti i veropispovesti, ali sve ih ujedinjuje pravo vojno bratstvo, volja za pobedom, spremnost da urade sve kako bi zaštitili Rusiju, a imamo samo jednu", istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, "Jedina Rusija" je najveća partija osnovana na jasnoj patriotskoj poziciji, godinama radi na ujedinjenju građana Ruske federacije.

"Hvala vam za doslednu podršku", poručuje Putin.

Putin je o svojoj odluci da se kandiduje za naredni mandat saopštio predsedavajućem parlamenta DNR Artjomu Žogi tokom neformalnog razgovora predsednika i učesnika ceremonije dodele medalja Zlatna zvezda Herojima Rusije.

image