Rusija

Putin podneo kandidaturu za naredne izbore za predsednika Rusije (VIDEO)

Ruski predsednik je prvi koji je podneo dokumenta za kandidaturu za predsednika Rusije
Putin podneo kandidaturu za naredne izbore za predsednika Rusije (VIDEO)© Сергей Фадеичев, POOL / РИА Новости

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je dokumentaciju Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za učešće na predsedničkim izborima 2024. godine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za "RIA Novosti".

Naime, kako se navodi, ruski predsednik je prvi koji je podneo dokumente za kandidaturu za predsednika Rusije.

Putin se kandiduje kao nezavisni kandidat. Prema zakonu o izborima za predsednika Ruske Federacije, za to je trebalo da stvori grupu birača od najmanje 500 ljudi. Sastanak grupe održan je 16. decembra, a učesnici su jednoglasno podržali Putina.

Predsednički izbori u Rusiji trajaće tri dana, od 15. do 17. marta, navodi se u rezoluciji koju su usvojili članovi CIK-a.

Na sednici partije "Jedinstvena Rusija", koja je održana u nedelju, predsednik stranke Dmitrij Medvedev je izjavio da će ta "partija u martu učiniti sve da Vladimir Putin pobedi na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji".

"Nemamo ni najmanje sumnje ko treba da vodi Rusku Federaciju, povećanje poverenja u vlasti i predsednika Ruske Federacije postao je trend", kazao je Medvedev na plenarnoj sednici 21. kongresa stranke "Jedinstvene Rusija".

image