Rusija

Medvedev: SAD, NATO i EU ne žele konačan raskid sa Rusijom

Svi su umorni od neurotičnog Zelenskog, koji neprestano raspiruje strasti, kuka, ujeda i iznuđuje sve više novca i oružja, navodi Medvedev
Medvedev: SAD, NATO i EU ne žele konačan raskid sa RusijomGetty © Andrea Verdelli / Stringer

SAD, NATO i Evropska unija ne žele konačan raskid sa Rusijom i zbog toga pokušavaju da ograniče i urazume Kijev, kao i da navedu Ukrajinu na pregovore, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je na Telegramu napisao da su svi veoma umorni od kijevskog režima, a pogotovo od "neurotičnog Zelenskog, koji neprestano raspiruje strasti, kuka, ujeda i iznuđuje sve više novca i oružja". 

Osvrćući se na nedavne optužbe Kijeva da Rusija stoji iza smrtonosnih eksplozija u Poljskoj, Medvedev je konstatovao da "niko nije prihvatio nespretne pokušaje da se granatiranje Poljske pripiše Rusiji, pa čak ni najokoreliji rusofobi Poljaci".

Medvedev je istakao da bi pregovori za predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog bili veoma opasni.

"Zelenskom nisu potrebni pregovori iz očiglednih i sebičnih razloga. Oni su, štaviše, za njega veoma opasni." objavio je Medvedev na Telegramu, dodajući da "nema smisla sesti za sto" ukoliko Kijev ne prepozna realnost raspada Ukrajine.

Ukoliko bi priznao realnost, zaključio je Medvedev, Zelenskog bi napali ukrajinski nacionalisti koji su u bliskoj vezi sa vojnim vrhom, a kojih se on veoma plaši. 

image