Rusija

Simonjan: Evropljane plaše da će Rusija "napasti" NATO kako bi se nastavila podrška Kijevu

Kada je Rusija napala zemlje Alijanse, upitala je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja"
Simonjan: Evropljane plaše da će Rusija "napasti" NATO kako bi se nastavila podrška Kijevuwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Zemlje Severnoatlantske alijanse dobro znaju da ih Rusija neće napasti, izjavila je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan na televiziji "NTV".

Ona je naglasila da zapadna propagandna sredstva, poput "Politika", zastrašuju građane Evrope izjavama da će Rusija da napadne NATO, samo kako bi zadržali bar malo podrške među stanovništvom u sukobu protiv Rusije.

"Oni ne mogu da smisle ništa drugo da zadrže podršku, osim da plaše svoje stanovništvo Rusijom i rečenicama: 'moramo da uložimo još više novca, vi bi trebalo da još posedite u vašim hladnim stanovima i da ostanete bez novca za božićne poklone'. Sve to morate da izdržite, jer će vas inače Rusija napasti'", kazala je Simonjan.

Simonjan je navela da, kako bi razumeli da Rusija ne namerava da napadne članice NATO-a, dovoljno je setiti se Francuske, Velike Britanije u vreme Krimskog rata i ko još sve nije mnogo puta napadao Rusiju.

"A koliko je puta Rusija napala zemlje NATO-a? Rusija nikada nije prva napala članice Alijanse", poručila je glavna urednica RT.

image