Rusija

Moskva: Ruska PVO oborila dva ukrajinska aviona Su-24 iznad Krima, jedna osoba poginula u napadu

Noćas je, prilikom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga uz pomoć avionskih navođenih projektila u bazi Feodosija, oštećen veliki desantni brod "Novočerkask", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Moskva: Ruska PVO oborila dva ukrajinska aviona Su-24 iznad Krima, jedna osoba poginula u napadu© MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruski PVO sistemi oborili su dva ukrajinska aviona Su-24, koji su lansirali rakete na pomorsku bazu u Feodosiji na Krimu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Noćas je, prilikom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga uz pomoć avionskih navođenih projektila u bazi Feodosija, oštećen veliki desantni brod 'Novočerkask'. Ruski PVO sistemi s uništili dva aviona taktičke avijacije protivnika Su-24 u području mesta Žovtenj, 125 km severoistočno od Nikolajeva, koji su lansirali avionske navođene rakete", navodi se u saopštenju.

Broj žrtava u napadu Oružanih snaga Ukrajine na krimski grad Feodosiju porastao je na četiri, saopštio je zamenik načelnika regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Igora Skurtul.

"Do sada pet osoba je povređeno, jedna je preminula", naveo je Skurtul.

Lider Krima Sergej Aksjonov prethodno je saopštio da je jedna osoba poginula, a da su dve povređene.

"Oštećeno je i šest stambenih objekata, na kojima su uglavnom razbijeni prozori. Šestoro ljudi je evakuisano u privremeni smeštaj, a preostali stanari su kod prijatelja i rodbine. Saobraćajna infrastruktura funkcioniše normalno, nema ograničenja za prevoz putnika", naveo je.

image