Rusija

Peskov: Novi paket evropske pomoći neće promeniti ishod SVO, postići ćemo svoje ciljeve

Veliki broj građana Evropske unije zna da se njihov novac, koji se daje Ukrajini, zatim krade, rekao je portparol Kremlja
Peskov: Novi paket evropske pomoći neće promeniti ishod SVO, postići ćemo svoje ciljevewww.globallookpress.com © Evgeny Philippov

Nova pomoć koju bi Evropska unija mogla izdvojiti za Kijev neće izmeniti tok Specijalne vojne operacije, ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, govoreći o rezervnom planu EU za pomoć Ukrajini u iznosu od 20 milijardi dolara.

Peskov je istakao da će Rusija nastaviti sa SVO i dodao da je za Moskvu glavno da ostvari svoje ciljeve. 

Portparol Kremlja je naglasio i da u okviru Unije postoje "ozbiljne protivrečnosti" u vezi sa pružanjem dalje vojne pomoći Kijevu. To je povezano s tim što sve više poreskih obveznika postavlja pitanja o tome kako se njihov novac koristi, budući da se zna da se deo izdvojenih sredstava krade. 

I Amerikanci i Evropljani dobro znaju koliki je nivo korupcije u Ukrajini, rekao je Peskov, dodajući da davanje dodatnog novca Ukrajini iz kase Unije nanosi štetu evropskoj ekonomiji, koja i ovako prolazi kroz težak period i da će nova pomoć ići na štetu "budućnosti zemalja EU".

image