Rusija

Putin čestitao Novu godinu: Nikad se nećemo povući, nema sile koja može da razjedini ruski narod

Predsednik Rusije u tradicionalnom novogodišnjem obraćanju naciji uputio je reči hvale vojnicima koji su danas na prvoj liniji fronta i bore se za istinu i pravdu, i istakao da je osećanje odgovornosti za sudbinu otadžbine ono što objedinjuje sve građane Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas tradicionalno svim građanima Rusije predstojeću 2024. godinu, i poželeo im sve najbolje.

Putin je istakao da je država ponosna na zajednička postignuća, i na to što su država i građani zajedničkim snagama "čvrsto branili nacionalne interese, slobodu i bezbednost", ali i "vrednosti koje su bile i koje ostaju nesalomivi oslonac" za zemlju. 

"Glavno što nas je objedinjavalo i što nas objedinjuje je osećanje kolosalne odgovornosti za sudbinu otadžbine", rekao je Putin. 

Predsednik Rusije se posebno zahvalio svim vojnicima koji se danas nalaze u zoni SVO, i svima onima koji su, kako kaže, "na prvoj liniji borbe za istinu i pravdu". 

"Vi ste naši heroji! Naša srca su zajedno sa vama. Ponosimo se vama! Oduševljavamo se vašom hrabrošću, znajući da vi sada osećate ljubav vaših najbližih, najdražih ljudi, i moćnu, iskrenu podršku miliona građana Rusije. Podršku celog naroda. Više puta smo dokazali da umemo da rešavamo najteže zadatke i da se nikada nećemo povući, pošto ne postoji takva sila koja je u stanju nas da razjedini, da nas natera da zaboravimo sećanje na naše očeve i njihovu veru, da zaustavi naš razvoj", istakao je. 

Podsetio je da je 2024. godina proglašena za godinu porodice i u tom kontekstu ukazao na važnost svake od njih za sudbinu zemlje. 

"Prava, velika porodica je, bezuslovno, ona u kojoj rastu deca, gde caruju pažnja, duševna toplota i briga o roditeljima, ljubav i poštovanje jednih prema drugima. Upravo iz takvog srodstva svih generacija, ljubavi prema očevom domu rađa se i vaspitava vernost svojoj otadžbini. U novoj godini želim svim porodicama Rusije sve najlepše, jer od njihove istorije formira se i istorija naše ogromne, prelepe i voljene otadžbine".

Obraćanje naciji Putin je završio rečima: 

"Obezbedićemo siguran razvoj otadžbine i blagostanje naših građana. Postaćemo još jači! Mi smo zajedno i to je najpouzdaniji zalog budućnosti Rusije. Srećan praznik, dragi moji! Srećna nova 2024. godina!

image