Rusija

Zaharova o tajnom sastanku u Rijadu: Propaganda režima Zelenskog i pokušaj skretanja pažnje javnosti

Žele da stvore jednu medijsku pompu kako bi se javnosti predstavila iluzija navodne političke aktivnosti i odvratila pažnja od realno mogućih rešenja za ukrajinsko pitanje, pojašnjava portparolka MSP-a Rusije
Zaharova o tajnom sastanku u Rijadu: Propaganda režima Zelenskog i pokušaj skretanja pažnje javnostiwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Tajni sastanak o ukrajinskoj krizi u Rijadu je pokušaj skretanja pažnje na režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za radio "Sputnjik".

"To je stari i izlizani koncept, koncept privlačenja političke pažnje na režim Zelenskog. Govoreći prosto na ruskom, (koncept) ispunjen anglicizmima. To je pi-ar režima Zelenskog", pojasnila je. 

Ovakve akcije su, kako je dodala, potrebne kako bi se stvorila medijska pompa i javnosti predstavila iluzija navodne političke aktivnosti. Time pokušavaju da odvrate pažnju od realnih rešenja za ukrajinsko pitanje, istakla je Zaharova.

Podsetimo, tajni susret koji danas komentariše portparolka MSP-a Rusije održan je krajem 2023, o čemu je već govorio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. On je za ruske medije izjavio da su na sastanku bili predstavnici Zapada, i pojedinih zemalja Globalnog juga, zajedno sa, naravno, Ukrajinom, budući da se razgovaralo o mirovnom planu Zelenskog, koji Moskva, podsetimo, smatra za farsu.

image