Rusija

Ne mogu mu ništa ni kiša ni sneg: Putin obišao Čukotku u "Predatoru" (VIDEO)

"Hiščnik" je rusko terensko vozilo za duboki sneg, pesak i močvare, čija kabina ima do 14 sedišta i šest ležajeva, a može da nosi 1,5 tona tereta

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom posete Čukotki, obišao je grad Anadir, terenskim vozilom za sneg i močvare "Hiščnik" (Predator), zbog veoma niske temperature i snega.

"Vladimir Putin je izabrao 'Tobolsk Predator' za putovanje po Anadiru. Proizvodnja terenskih vozila se nalazi u Tobolskom okrugu, u Tjumenskoj oblasti. Terenska vozila se sklapaju na dve lokacije", preneo je informativni centar vlade te oblasti.

"Hiščnik" je rusko terensko vozilo koje su proizveli inženjeri "Meg Vesta" 2007. godine. Zbog zapremine guma, vozilo se samouvereno kreće po vodi, a zahvaljujući kontaktnoj površini, koja je višestruko veća, stvara se minimalan pritisak na tlo. Vozilo je namenjeno za ekstremna putovanja: kroz dubok sneg, pesak i močvare.

"Predator", čija kabina ima do 14 sedišta i šest ležajeva, može da nosi 1,5 tona tereta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u najistočniji ruski region Čukotku, što je njegova prva radna poseta ove godine, javljaju "RIA Novosti". 

Ovo je ujedno i prvi put da se Putin nalazi u poseti ovom dalekoistočnom subjektu Ruske Federacije, budući da nikada pre nije bio u njemu, o čemu je i sam govorio.

image