Rusija

Peskov: Moskva ne vidi napredak u mirovnom procesu, SVO se nastavlja

Predsednik Rusije Vladimir Putin nekoliko puta dnevno razgovara sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom o SVO
Peskov: Moskva ne vidi napredak u mirovnom procesu, SVO se nastavljawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Vladimir Putin sada je video celu Rusiju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov nakon posete ruskog lidera Čukotki.

Peskov je naglasio da Moskva "ne vidi napredak u mirovnom procesu oko Ukrajine i stoga nastavlja Specijalnu vojnu operaciju".

"Što se tiče nekih mirovnih procesa, još uvek nema ničega. Potpuno su neobjašnjivi procesi pod 'formulom mira' ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog: neka kombinacija zemalja koje razgovaraju o nekoj 'formuli mira' bez učešća Rusije. To je veoma čudan proces i ništa drugo, to jest s tim u vezi nema ničeg ozbiljnog", rekao je Peskov.

On je istakao da de fakto i dalje postoji pravno fiksirano odbijanje Kijeva da vodi bilo kakve pregovore.

Govoreći o datumu sastanka Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kazao je da on još uvek nije određen, već će biti dogovoren diplomatskim putem.

"Postoji stalna potreba za komunikacijom između dva predsednika, a ako je potrebno, telefonski razgovor može biti organizovan veoma brzo, za nekoliko sati", pojasnio je Peskov.

On je dodao da Putin nekoliko puta dnevno razgovara sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom o pitanjima SVO.

Podetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je danas najistočniji ruski region Čukotku, što je njegova prva radna poseta ove godine.

Ovo je ujedno i prvi put da se Putin nalazi u poseti ovom dalekoistočnom subjektu Ruske Federacije, budući da nikada pre nije bio u njemu, o čemu je i sam govorio.

Nakon Čukotke, Putin će posetiti Habarovsk na dalekom istoku Rusije, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih preduzeća i videti koji su planovi za razvoj gradova u ovom delu države.

image