Rusija

Zaharova o Belgorodu: Još jedan teroristički akt Kijeva, obavestićemo SB UN

Zvanična predstavnica ruskog MSP prokomentarisala je današnji napad ukrajinskih snaga na Belgorod u kom je, prema najnovijim informacijama, poginulo pet osoba, dok je 18 povređeno
Zaharova o Belgorodu: Još jedan teroristički akt Kijeva, obavestićemo SB UN© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry Telegram channel via AP, File

Rusija će današnji napad ukrajinskih snaga na Belgorod u kom su poginuli nedužni civili, među kojima je i dete, predočiti relevantnim međunarodnim organizacijama i Savetu bezbednosti UN, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Još jedan teroristički akt kijevskog režima doneo je smrt civilima",  napisala je Zaharova na Telegramu.

Šest osoba je poginulo, dok je 17 povređeno u raketnom napadu ukrajinskih snaga na tržni centar u Belgorodu, saopštio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski PVO sistem oborio 14 projektila iznad grada, koje su ispaljene iz višecevnog raketnog sistema RM-70 "vampir". 

Kako ističe ruska strana, ukrajinska vojska usled neuspeha na frontu i sve oskudnije pomoći sa Zapada, sve češće pribegava terorističkim metodama i namerno gađa civilne ciljeve oružjem koje je dobila od SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

Poslednji udari ukrajinske vojske na naselja i mesta gde se okupljaju civili u BelgoroduDonjecku i Lisičansku, koji su doneli smrt velikom broju nedužnih ljudi, predstavljaju nemilosrdno i namerno gađanje isključivo civilnih objekata, naglasio je ranije sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

image