Rusija

Medvedev: Rusija mora da napravi odbrambeni koridor

Utvrđeno područje u Avdejevki nije stvoreno za godinu ili dve, to su zaista veoma ozbiljne strukture, objasnio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu za ruske medije
Medvedev: Rusija mora da napravi odbrambeni koridorwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Zauzimanje Avdejevke bio je težak zadatak, jer su ukrajinske trupe tu godinama stvarale utvrđenu liniju odbrane, ali se ruska vojska sjajno izborila sa tim, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Na kraju krajeva, takvo utvrđeno područje, koje je stvoreno u Avdejevki, nije stvoreno za godinu ili dve. To su zaista veoma ozbiljne strukture – utvrđenja, odbrambeni elementi – i to je omogućilo da se ovo naselje zadrži. Dakle, bio je težak zadatak, ali naše oružane snage su mu dorasle. Uradili smo sjajan posao. Želim još jednom da čestitam svima na ovom uspehu", rekao je Medvedev u intervjuu za ruske medije, prenose "RIA Novosti".

Kako je istakao, svi koji su učestvovali u operaciji su heroji.

Rusija treba u potpunosti da osigura svoje interese, uključujući stvaranje "odbrambenog kordona", tek nakon toga će Specijalna vojna operacija da se smatra završenom, smatra Medvedev.

"Moramo u potpunosti da obezbedimo svoje interese. Šta to znači? Prvo, da ispunimo zadatke Specijalne vojne operacije, o kojima je govorio predsednik. Drugo, da napravimo neophodan zaštitni kordon koji će osigurati od svih vrste nasrtaja na naše zemlje: ne samo granatiranje, već i aktivne ofanzivne operacije. I samo u tom slučaju biće moguće priznati da su zadaci SVO izvršeni", rekao je Medvedev.

image