Rusija

Pošta Rusije izdala poštansku marku posvećenu "Igrama budućnosti"

Marka je puštena u tiražu od 80.000 primeraka, a na njoj je prikazan plamen - simbol "Igara budućnosti", oličenje harmonije stvarnog i virtuelnog sveta
Pošta Rusije izdala poštansku marku posvećenu "Igrama budućnosti"© РТ Балкан

Svečana ceremonija puštanja umetničke poštanske marke održana je danas u Međunarodnom izložbenom centru "Kazanj Ekspo".

Marka je puštena u tiražu od 80.000 primeraka, a na njoj je prikazan plamen - simbol "Igara budućnosti", oličenje harmonije stvarnog i virtuelnog sveta. 

Ceremoniji su prisustvovali zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrij Černišenko, generalni direktor Ruske pošte Mihail Volkov, predsednik Sveruske federacije fizičkih sportova, olimpijski šampion u umetničkoj gimnastici Nikita Nagorni i kosmonaut, heroj Sovjetskog Saveza, heroj Rusije, specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja međunarodne saradnje u oblasti svemira, izvršni direktor za svemirske programe sa posadom Državne korporacije "Roskosmos" Sergej Krikalev.

Svi oni su ostavili autogram na kovertama sa novom markom, nakon čega je Dmitrij Černišenko na njih udario poštanski žig.

"Teško je preceniti značaj prvih 'Igara budućnosti'. Pamtiće se mnogo decenija kasnije. Svedoci smo rađanja novog formata zahvaljujući predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, koji je pronašao jedinstvenu kombinaciju da naša deca ne lete zauvek u virtuelnu stvarnost, već da shvate da i stvarni svet postoji", kazao je Černišenko.

On je dodao da se rađaju novi heroji, harmonično razvijeni kako u sajber prostoru, tako i u realnom sportu, pokazujući izuzetne ljudske sposobnosti, a da marke, koje su izdali simbolizuju putovanje u svet budućnosti.

Direktor Ruske pošte Mihail Volkov napomenuo je da je ruski predsednik juče ozvaničio novi pokret koji ujedinjuje fizički i digitalni svet, različite generacije, ljude iz celog sveta.

"Ova marka, siguran sam, postaće nagrada za koju će se boriti kolekcionari i filatelisti. Jer 'Igre budućnosti' trajaće dugo, a za nekoliko godina, ljudi će gledati tu marku i sećati se ovog dana", kazao je Volkov.

image