Rusija

Putin poručio: Jačaćemo udarni potencijal Snaga za specijalne operacije

Ruski lider je, povodom Dana snaga za specijalne operacije, istakao da su jedinice Snaga za SVO uvek na dužnosti i da će nastaviti da pružaju značajan doprinos odbrani Rusije i osiguranju njene bezbednosti
Putin poručio: Jačaćemo udarni potencijal Snaga za specijalne operacije© Tanjug/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusija će unapređivati Snage za specijalne operacije i njihov udarni potencijal, opremiti ih naoružanjem i opremom nove generacije, što je jedan od ključnih prioriteta za dugoročni razvoj vojske i mornarice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Nastavićemo da jačamo Snage za specijalne operacije, povećavamo njihovu mobilnost, udarni potencijal i opremamo ih naoružanjem i opremom nove generacije. Dozvolite mi da istaknem da je to jedan od ključnih prioriteta za dugoročni razvoj ruske vojske i mornarice", rekao je Putin u video poruci povodom Dana snaga za specijalne operacije.

On je istakao da su jedinice Snaga za specijalne operacije uvek na dužnosti i da će nastaviti da pružaju značajan doprinos odbrani Rusije i osiguranju njene bezbednosti.

"Na najopasnijim sektorima, na liniji fronta, duboko iza neprijateljskih linija, u brzim napadima, časno izvršavate postavljene zadatke, delujete smelo, kompetentno, odlučno. Ovi visoki kvaliteti, prekaljenoast oduvek su odlikovali vojnike i komandante Snaga za specijalne operacije", istakao je predsednik.

Dan snaga za specijalne operacije obeležava se 27. februara u skladu sa ukazom predsednika Ruske Federacije od 26. februara 2015. godine.

image