Rusija

Zaharova o reakciji na snimak iz Nemačke: U Berlinu ne postoji jedinstvena vlada

Jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj je održavanje iluzije narodne demokratije, kaže Marija Zaharova
Zaharova o reakciji na snimak iz Nemačke: U Berlinu ne postoji jedinstvena vlada© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Činjenica da nemački zvaničnici nisu dali komentare o snimku razgovora oficira o napadu na Krimski most ukazuje na to da u toj državi ne postoji jedinstvena vlada, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je na Telegramu navela da je poenta nemačkih medija da "održavaju iluziju narodne demokratije".

Zaharova je skrenula pažnju na činjenicu da komentare nemačkih vladinih struktura u vezi sa snimkom razgovora vojnih zvaničnika nisu dali zvanični predstavnici, već se oni pojavljuju na medijima sa linkovima na neimenovane izvore, ili su "užasno višesmerni".

"Da li je to iznenađujuće? Naravno da nije. To znači da u Nemačkoj ne postoji jedinstvena vlada. Elite, vlasti i narod nemaju odgovornost jedni prema drugima, a ni povratne informacije. Ovo je direktan dokaz odsustva demokratije", dodala je Zaharova.

Prema njenim rečima, to pokazuje i da je "jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj održavanje iluzije narodne demokratije".

"Sve informacije su iskrivljene, njihovo predstavljanje je iscenirano, a vlast nema nikakvu odgovornost", istakla je Zaharova.

Ona je napomenula da postoji "nevidljiva i nepoznata sila za nemačke birače, koja nije povezana sa izbornim sistemom, unutar državnog aparata Nemačke, koja sada upravlja tom državom".

Portparolka ruskog MSP napomenula je da građani Nemačke sada imaju "jedinstvenu šansu da se spasu – da povuku ovu nit i nateraju zvanične vlasti da direktno razgovaraju o tome šta se dešava u državi".

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc obećao da će hitno razjasniti situaciju povodom objavljivanja snimka razgovora nemačkog vojnog osoblja o planiranom napadu na Krimski most, i kratko rekao da je u pitanju veoma ozbiljna stvar.

image