Svet

Snimak koji je raskrinkao Nemačku: Komandant ratnog vazduhoplovstva razmatra napad na Krimski most

U razgovoru se konstatuje ukrajinska opsednutost Krimskim mostom, prevashodno zbog političkih razloga. Ističu, međutim, da je most dovoljno čvrst da ni 20 projektila ne bi moglo da ga uništi

Nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

Vojni zvaničnici su razgovarali o operativnim detaljima raketa dugog dometa "taurus", kao da je njihovo slanje Kijevu već ugovoreno, ali i o tome kako se uspešno pretvarati da Nemačka nije prešla "crvenu liniju" koja je direktno mešanje u rusko-ukrajinski sukob.

Gerharc je naveo razne "trikove" koje bi Luftvafe mogao da koristi, uključujući oslanjanje na "mnoge pojedince (u Ukrajini) koji nose civilnu odeću i govore sa američkim akcentom", ali Grefe je insistirao da "ne bude izjava koji nas čini stranom u sukobu".

Drugi oficiri su govorili o tome da se Ukrajincima obezbede i rakete i obuka, kao i podaci sa satelita koji bi olaškali ciljanje, a koji bi verovatno bili obezbeđeni preko Poljske.

U razgovoru se konstatuje ukrajinska opsednutost Krimskim mostom, prevashodno zbog političkih razloga. Ističu, međutim, da je most dovoljno čvrst da ni 20 projektila ne bi moglo da ga uništi. Oko pedesetak projektila koje bi Berlin mogao da obezbedi Kijevu, i to u serijama, "neće promeniti tok rata", priznao je lično Gerharc.

image