Rusija

Simonjan objavila audio-snimak: Kako su nemački oficiri planirali napad na Krimski most

Bundesver je želeo da uključi Britance u planiranje udara na Rusiju, a ono što ih je najviše brinulo jeste kako sakriti svoje učešće u terorističkom napadu
Simonjan objavila audio-snimak: Kako su nemački oficiri planirali napad na Krimski mostGetty © Vera Katkova/Anadolu Agency

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, pošto je objavila transkript razgovora visokih oficira nemačke vojske koji su razmatrali napad na Krimski most, podelila je na svom Telegram nalogu i ceo audio-snimak razgovora vođenog 19. februara.

Baš u trenutku kada je nemački kancelar Olaf Šolc još jednom "uverio" svetsku zajednicu da njegova zemlja i NATO nisu u ratu s Rusijom, predstavnici ruskih obaveštajnih službi objavili su audio-snimak na kojem o planovima napada diskutuju načelnik Odeljenja operacija i obuke ratnog vazduhoplovstva Frank Grefe, komandant ratnog vazduhoplovstva Ingo Gerharc i saradnici centra vazdušnih operacija Fenske i Fronštate.

Jedan od oficira je pomenuo planirano putovanje u Ukrajinu 21. februara kako bi koordinisao udare na ruske ciljeve.

"Želeo bih da kažem još nešto o rušenju mosta. Intenzivno smo proučavali to pitanje i, nažalost, došli smo do zaključka da je most, zbog svoje veličine, sličan pisti. Dakle, možda neće biti dovoljno ni deset ili čak 20 projektila", rekao je jedan od sagovornika.

Zatim su predložili da se cela operacija podeli na faze i da se obrate Velikoj Britaniji za pomoć prilikom planiranja.

Inspektor ratnog vazduhoplovstva koji je učestvovao u razgovoru pomenuo je mogućnost da se Kijevu isporuči 100 raketa "taurus" u dve ture, a nemački vojnici su razmatrali mogućnost napada tim raketama uz pomoć lovaca "Dassault rafale".

"Iz operativne perspektive, ne mogu da procenim koliko brzo će Ukrajinci moći da nauče da planiraju takve akcije i koliko brzo će doći do integracije. Ali pošto je reč o mostu i vojnim bazama, razumem da žele da ih dobiju što pre", navodi se u razgovoru.

Fenske je rekao da sve što mogu da urade jeste da naprave rupu i oštete most.

Stvaranje zatvorenog komunikacionog kanala "Ukrajina - Bihel"

Za tehničku podršku složenog naoružanja, predlaže se stvaranje zatvorenog komunikacionog kanala "Ukrajina - Bihel", tačnije povezivanje sa vojnom bazom u kojoj se nalaze američke atomske bombe.

"Moguća opcija je pružanje planirane tehničke podrške. Teoretski, to se može uraditi iz vojne vazduhoplovne baze Bihel, pod uslovom da se uspostavi bezbedna veza sa Ukrajinom. Ako bi ovo bilo dostupno, moglo bi se sprovesti dalje planiranje. To je u najmanju ruku glavni scenario - da se obezbedi puna podrška od proizvođača, preko korisničke podrške koja će rešiti probleme sa softverom", kazao je Fenske.

Gerharc je odgovorio da političari mogu biti zabrinuti zbog direktne, zatvorene veze između Bihela i Ukrajine, koja bi mogla da znači direktno učešće u ukrajinskom sukobu. 

"Ali u tom slučaju možemo reći da će se razmena informacija odvijati preko MBDA (Evropski multinacionalni proizvođač projektila), a mi ćemo poslati jednog ili dvojicu naših stručnjaka u Šrobenhauzen. Naravno, to je trik, ali sa političke tačke gledišta može izgledati drugačije. Ako se informacije razmenjuju preko proizvođača, onda to nije povezano sa nama", ocenio je Gerharc.

Predlaže se da se Kijevu omogući pristup satelitskim snimcima kako bi mogli uspešno da gađaju mete.

Takođe se pominje da trenutno vode rat koji koristi mnogo moderniju tehnologiju od njihovog starog dobrog "luftvafea". 

Nemce pod hitno podsetiti na 1945. godinu

Postoji osećaj da, bez obzira kakvu maglu stvaraju u Bundestagu, glasajući za ili protiv isporuka, nemačka vojska već dugo radi na tajnom i neprimećenom prebacivanju raketa dugog dometa u Kijev.

Videli smo mnogo iz Nemačke u protekle dve godine. Počelo je dopremanjem zavoja i druge nevine humanitarne pomoći Ukrajini, a završilo se "leopardima". 

Nemački tenkovi su ponovo prošetali Rusijom, kao noćna mora iz vremena Velikog otadžbinskog rata.

Berlin je dobio punu podršku kijevskih terorista – Nemačka se pokazala kao najveći sponzor kijevskog režima u Evropi. Istovremeno, nemačko rukovodstvo je dobro videlo da njihova materijalna pomoć postaje oružje rata, ubijajući nevine stanovnike Donjecka, Mariupolja i Belgoroda, što je bilo čisto finansiranje terorizma.

Čini se da glavni problem oficira nije tajna isporuka "taurusa" u Ukrajinu, što je već načelno odlučeno, već kako sakriti sopstveno učešće u planiranom terorističkom napadu koji podrazumeva rušenje Krimskog mosta i ubistvo civila. 

"Moramo se pobrinuti da od samog početka ne postoji jezik koji nas čini stranom u sukobu. Zamislite samo šta će biti ako štampa sazna", zabrinuto je rekao Grefe. 

Kako je rekao nedavno nemački poslanik Matijas Mosdorf, član Alternative za Nemačku, svako ko se petlja sa Rusijom završiće ili kao Napoleon ili kao Hitler.

image