Rusija

Zaharova odala priznanje SAD: Stvarno su dosledni – izdaju saveznike, a ne trepnu

Komentarišući izjavu Bele kuće da "Ukrajina nije tražila stranu vojsku i da želi da se bori samostalno", zvanična predstavnica ruskog MSP-a ironično pita zašto onda Zelenski traži da se pridruži NATO-u, "da bi igrao mice možda"
Zaharova odala priznanje SAD: Stvarno su dosledni – izdaju saveznike, a ne trepnuGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je odala priznanje SAD jer su "do pedantnosti" dosledni kada je u pitanju podrška njihovih saveznika – izdaju, a ne trepnu. 

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova je na ovaj način reagovala na izjavu Bele kuće da "Zelenski nije tražio stranu vojsku, on želi da se bori samostalno".

"Smešno do suza. Zaboravili su da navedu da je Zelenski od vrtića želeo da samostalno ratuje sa nuklearnom zemljom", napisala je Zaharova i pitala zašto onda Zelenski traži da se pridruži NATO-u, "da bi igrao mice možda".

Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao da ukrajinski predsednik nikada nije molio da se u Ukrajinu pošalju američki vojnici. Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik samo moli da mu se dostave sredstva.

image