Rusija

Zaharova o snimku nemačkih oficira: Bundesver korak po korak planirao teroristički napad na Rusiju

Berlin je dužan da odgovara na pitanja i snosi odgovornost za razgovor nemačkih oficira o napadu na Krimski most, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Zaharova o snimku nemačkih oficira: Bundesver korak po korak planirao teroristički napad na Rusiju© Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je nemačka vojska planirala teroristički napad na Rusiju korak po korak. 

"Ono što je prezentovano svetskoj zajednici govori o dugoročnoj i planskoj nameri jedne NATO zemlje, Nemačke, da vodi vojne operacije protiv Ruske Federacije. Korak po korak je opisano kako će se izvoditi teroristički napadi na civilnu infrastrukturu, dok su govornici bili potpuno svesni da se radi o uništavanju civilnog mosta", kazala je Zaharova na marginama Svetskog omladinskog festivala u Sočiju komentarišući objavljivanje razgovora nemačkih oficira o raketnim udarima na Krimski most.

Kako je naglasila, presretnuti pregovori nemačkih oficira o planovima za napad pokazali su da proces denacifikacije u Nemačkoj nije završen.

Ona je napomenula da je nemačka vojska, govoreći o napadu na most, posebno istakla da će to imati veliki politički značaj.

"Berlin ima obavezu da odgovori na pitanja. Reakcija Nemačke je ista kao i uvek: ne žele da snose odgovornost, već žele da izbegnu pitanja i diskusiju", navela je.

Naime, Ministarstvo odbrane Nemačke potvrdilo je televizijskom kanalu "ARD" da je razgovor nemačkih oficira bio prisluškivan i da je snimak autentičan.

image