Rusija

Kremlj: Razgovor nemačkih oficira dokazuje da Bundesver raspravlja o udarima na Rusiju

Ako je to deo državne politike, onda je veoma loše, dok sadržaj objavljenog razgovora nemačkih oficira naglašava direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Kremlj: Razgovor nemačkih oficira dokazuje da Bundesver raspravlja o udarima na Rusiju© Jamie Squire/Getty Images

Objavljeni razgovor četvorice oficira Bundesvera pokazuje da Berlin suštinski i konkretno razgovara o planovima za udare na rusku teritoriju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Preduzeli smo određeni demarš, a nemački ambasador je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Sam razgovor nemačkih oficira sugeriše da se unutar Bundesvera suštinski razrađuju planovi za napade na teritoriju Ruske Federacije. Tu je sve više nego očigledno", kazao je Peskov.

Dodao je da ako je to deo državne politike Nemačke, onda je veoma loše, kao i da sadržaj objavljenog razgovora nemačkih oficira naglašava direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

Portparol Kremlja je dodao da se Ruska Federacija nada da će se upoznati sa rezultatima istrage nemačkih vlasti.

"Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da će u tom pogledu biti izvršena brza, potpuna i efikasna provera. Nadamo se da ćemo nekako, čak i preko medija, saznati do čega su došli", naveo je.

Podsetimo, nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

image