Rusija

Zaharova: Za nacističku Evropu Rusija će uvek biti neprijatelj

Treći Rajh je bio Evropa - za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji, kaže Marija Zaharova
Zaharova: Za nacističku Evropu Rusija će uvek biti neprijateljGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Rusija nikada nije zastrašivala Grčku ili bilo koga drugog, a to neće raditi ni u budućnosti, izajvila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ranije je grčki premijer Kirjakos Micotakis rekao da je "Evropa, u ovom mračnom času, pokazala odlučnost da podrži Ukrajinu ujedinjenim frontom", i Rusiju nazvao "neprijateljem".

"To je nešto što naši neprijatelji možda nisu očekivali. Nećete nas uplašiti, nastavićemo da podržavamo Ukrajinu koliko god bude potrebno", naveo je Micotakis.

Zaharova je, reagujući na ovu izjavu, ukazala da je Evropa nekada bila drugačija.

"Treći Rajh je takođe bio Evropa. Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji", poručila je portparolka ruskog MSP.

Ona je navela da je u toku školovanja na časovima muzičkog redovno učila dela grčkog kompozitora Mikisa Teodorakisa, koji je bio i vođa pokreta otpora u Grčkoj tokom druge polovine dvadesetog veka.

"Znala sam i njegovu muziku i njegovu sudbinu. I on je bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Nemojte izdavati, Kirjakose, sećanje na grčki pokret otpora", zaključila je Zaharova.

image