Rusija

Zaharova: Zahtev EU da Srbija uvede sankcije Rusiji i prizna tzv. Kosovo je smešan

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova ocenila je da se Evropa kao civilizacija sada čuva upravo u Rusiji
Zaharova: Zahtev EU da Srbija uvede sankcije Rusiji i prizna tzv. Kosovo je smešanwww.globallookpress.com © MFA Russia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da je zahtev Evrope da Srbija uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost tzv. Kosova "smešan".

"Ovo je zaista smešno. Šta je ostalo od Evrope u EU? Samo geografska referenca na kontinent. Evropa kao civilizacija se sada čuva upravo u Rusiji", navela je Zaharova na Telegram kanalu.

Zaharova je dodala da je u EU uništena evropska tradicija - izopačeni su drevni postulati zakona i prava, hrišćanskih vrednosti i ideali humanizma.

Evropska unija je krajem oktobra izrazila nadu da će nova vlada Srbije voditi zajedničku spoljnu politiku sa Briselom u skladu sa statusom kandidata za ulazak u Uniju, a Evropski parlament je nedavno usvojio deklaraciju kojom se od Srbije traži da uvede sankcije Moskvi ako želi napredak na evropskom putu.

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se traži da Srbija uvede sankcije Rusiji, odnosno uskladi svoju spoljnu politiku sa EU, samo je potvrdila da se od naše zemlje traži da uvede sankcije Moskvi i prizna nezavisnost "Kosova", poručio je nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

image