Rusija

Orban čestitao Putinu pobedu na izborima: Radujem se saradnji Rusije i Mađarske

Budimpešta je spremna da jača saradnju sa Moskvom u oblastima koje nisu ograničene međunarodnim pravom, navodi se u pismu mađarskog premijera ruskom predsedniku
Orban čestitao Putinu pobedu na izborima: Radujem se saradnji Rusije i Mađarske© Kremlin Pool/Global Look Press

Mađarski premijer Viktor Orban uputio je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kojem mu je čestitao ponovni izbor za šefa države, saopštio je portparol mađarske vlade Bertalan Havaši.

"Premijer je istakao zadovoljstvo što je saradnja Mađarske i Rusije zasnovana na uzajamnom poštovanju, koje omogućava diskusiju o važnim pitanjima, čak i u aktuelnoj teškoj geopolitičkoj situaciji", kazao je Havaši.

Prema njegovim rečima, Mađarska je na strani mira, a vlasti te zemlje su uverene da je "održavanje dijaloga osnovni uslov za brzo uspostavljanje mira".

"Orban je poručio Putinu i da je Mađarska spremna da jača saradnju sa Rusijom u oblastima koje nisu ograničene međunarodnim pravom", dodao je portparol mađarske vlade.

Osim toga, mađarski premijer je napomenuo da je održavanje dijaloga neophodan uslov za brzo rešavanje sukoba u Ukrajini. 

Naime, ruska Centralna izborna komisija saopštila je danas zvanične rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, održanih od 15. do 17. marta, prema kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto glasova.

image