Rusija

Ambasador Srbije u Rusiji odao poštu žrtvama NATO bombardovanja i terorističkog napada

Ambasada Srbije je saopštila da 24. mart postaje datum kada ćemo se zajedno setiti stradanja nevinih civila u Srbiji i u Rusiji, žrtava zločina koji su doneli mnogo tuge narodima naše dve prijateljske zemlje
Ambasador Srbije u Rusiji odao poštu žrtvama NATO bombardovanja i terorističkog napadaGetty © Vladimir Aleksandrov/Anadolu

Ambasador Republike Srbije u Rusiji Momčilo Babić odao je danas poštu žrtvama koje su stradale u bombardovanju Jugoslavije pre 25. godina, kao i žrtvama terorističkog napada u dvorani Krokus u Podmoskovlju u petak, prenose "RIA Novosti".

U zdanju ambasade Republike Srbije u Moskvi istaknuti su plakati koji podsećaju na događaje iz 1999. godine, kao i plakat sa upaljenom svećom i natpisom "Žalimo sa celom zemljom. 22.03.2024. Moskovska oblast, 'Krokus siti hol'".

"Veoma nam je žao što se sve ovo dogodilo", rekao je ambasador Babić nakon polaganja cveća zajedno sa ruskim aktivistima.

Ambasada Srbije je saopštila da "24. mart postaje datum kada ćemo se zajedno setiti stradanja nevinih civila u Srbiji i u Rusiji, žrtava zločina koji su doneli mnogo tuge narodima naše dve prijateljske zemlje".

Na današnji dan 1999. godine počelo je NATO bombardovanje SR Jugoslavije, a u Rusiji je danas Dan nacionalne žalosti zbog žrtava nedavnog terorističkog napada u Moskvi.

image