Srbija i Balkan

Parastos za žrtve terorističkog napada u Moskvi: Suze i sveće u crkvi Svete trojice (VIDEO)

U prepunoj crkvi, čuje se samo jecaj i oseća se tuga, javlja novinarka RT Balkan
Parastos za žrtve terorističkog napada u Moskvi: Suze i sveće u crkvi Svete trojice (VIDEO)© РТ Балкан

U ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu, danas od 16.30 časova, služi se parastos za žrtve stravičnog terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi.

U prepunoj crkvi, čuje se samo jecaj i oseća se tuga, javlja novinarka RT Balkan.

Liturgiju je služio starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu otac Ilarion.

Među ljudima koji su došli da iskažu počast tragično nastradalim, nalaze se i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i i direktor Rostrudnjičestva Jevgenij Primakov.

Kako javlja novinarka RT Balkan, crkva je skoro puna, a među okupljenima ima mnogo porodica sa decom.

Okupljeni građani u crkvi, među kojima je bilo najviše Rusa, držali su sveće tokom pomena, a jedan od prisutnih, Anđelko Aćimović rekao je za Tanjug da je neophodno da Srbi u ovom trenutku budu uz ruski narod.

"Kad Rusi plaču i Srbi treba da plaču. To nam je poručio vladika Nikolaj Velimirović. Osećao sam se užasno kada sam čuo vest o napadu," rekao je Aćimović.

Tokom terorističkog napada u Moskvi koji se juče dogodio u tržnom centru i koncertnoj dvorani "Krokus siti", prema podacima Istražnog komiteta, do sada je poginulo 133 osobe, među kojima i troje dece.

Ranjeno je 150 osoba, odnosno 140 prema podacima ministarstva zdravlja, a procenjuje se da bi broj žrtava u narednim satima mogao da bude još veći. 

image
VV inauguration
banner