Rusija

Ruska spoljna obaveštajna služba: Kijev vodi potpuni teroristički rat protiv Rusije

Kijevski režim već dugo vodi potpuni teroristički rat protiv Rusije, kako to otvoreno govore njegovi predstavnici, poput šefa vojne obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova ili šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka, navodi se u saopštenju
Ruska spoljna obaveštajna služba: Kijev vodi potpuni teroristički rat protiv Rusijewww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Kijevski režim vodi potpuni teroristički rat protiv Rusije, o čemu otvoreno govore njegovi predstavnici, poput Kirila Budanova ili Vasilija Maljuka, saopštila je Ruska spoljna obaveštajna služba (SVR).

"Kijevski režim već dugo vodi potpuni teroristički rat protiv Rusije, kako to otvoreno govore njegovi predstavnici, poput šefa vojne obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova ili šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka", navodi se u saopštenju.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je ranije da su teroristi, koji su prošle nedelje izveli teroristički napad u "Krokus sitiju" kod Moskve, bili povezani sa ukrajinskim nacionalistima, za šta su, kako se navodi, pronađeni dokazi.

IK dalje navodi da je nakon rada sa privedenim teroristima, analize njihovih tehničkih uređaja i praćenja finansijskih operacija utvrđeno da su teroristi dobijali novac iz Ukrajine.

Podsetimo, radikalni islamisti izveli su prošle nedelje teroristički napad u kojem je poginulo više od 140 ljudi, a povrede zadobilo više desetina njih.

Moskva je poručila da iza napada stoje Kijev, London i Vašington i da je bilo planirano da teroriste u Ukrajini dočekaju kao heroje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je osudio napad i obećao osvetu svima onima za koje se utvrdi da su bili povezani sa napadom, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo da je Moskva dobila veliku podršku ostalih zemalja i napomenulo da je, kao znak solidarnosti, Dan žalosti bio objavljen i u Republici Srpskoj. 

image