Rusija

U LNR priveden saučesnik ukrajinske službe bezbednosti

Uhapšeni građanin je Službi bezbednosti Ukrajine prenosio informacije o razmeštanju i kretanju pripadnika Oružanih snaga Rusije i jedinica narodne milicije LNR
U LNR priveden saučesnik ukrajinske službe bezbednostiGetty © Steffi Loos / Stringer

Zaposleni u bezbednosnim agencijama Luganske Narodne Republike su uhapsili građanina koji je Službi bezbednosti Ukrajine prenosio podatke o lokaciji i kretanju ruskih vojnika i narodne milicije LNR, prenose "RIA Novosti".

"Kao rezultat kompleksa operativnih mera, služba bezbednosti LNR privela je državljanina Ukrajine, rođenog 1959. godine, koji je od avgusta 2021. godine održavao tajne, poverljive odnose sa stranim obaveštajcem – operativcem Glavnog odeljenja za borbu protiv korupcije i organizovanim zločin ukrajinske Službe bezbednosti u oblastima Donjecka i Luganska", prenosi izvor.

Izvor je dodao da je utvrđen identitet osobe koje je vrbovalo stanovnike LNR radi dobijanja vojnih informacija u cilju prenošenja podataka Kijevu.

Reč je o Andreju Vadimoviču Diniku (Revenku), operativcu Glavnog odeljenja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Uprave SBU u Donjeckoj i Luganskoj oblasti.

"Protiv navedene osobe pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da je počinila krivično delo iz člana 276. Krivičnog zakonika Ruske Federacije- `špijunaža`", rekao je izvor.

image